Mercedes-Benz Arena

De Mercedes-Benz Arena, geopend in 1933, is één van de oudste stadions die tijdens het EK 2024 worden gebruikt. Het stadion heeft in de loop der tijd verschillende namen gehad en had ooit een capaciteit van 97.553 toeschouwers tijdens een interland tussen Duitsland en Oostenrijk. Tijdens het EK 2024 zal de capaciteit 54.697 toeschouwers bedragen, waarmee het stadion de vijfde grootste is. Nederland speelde hier tegen Ivoorkust tijdens het WK 2006. Daarnaast is de arena bekend als gastheer van de Eurobowl-finales in de NFL Europe, toen die American Football competitie bestond.

De wedstrijden

Hoewel een definitief speelschema nog ontbreekt, lijkt de Mercedes-Benz Arena een prominente rol te spelen tijdens het toernooi. Het WK van 2006 organiseerde hier de troostfinale en tijdens het EK 1988 vond hier een halve finale plaats. Meer dan alleen groepswedstrijden worden dus verwacht. Of het Duitse nationale team hier gaat spelen, moet nog blijken, waar dit in het verleden enkel het geval was tijdens de troostfinale van 2006.

Verkeer en vervoer

In 2007 werd een plan goedgekeurd om het centraal station van Stuttgart grondig te verbouwen. Tegen de tijd dat het EK 2024 start, zal dit project afgerond zijn, wat een positieve impact heeft op het treinvervoer in de regio. Stuttgart beschikt over uitstekende verbindingen via de U-Bahn en S-Bahn, zowel in het stadscentrum als in de omliggende gebieden. De snelwegen zijn ook goed bereikbaar in Stuttgart, wat het gebied gemakkelijk per auto bereikbaar maakt. Bovendien heeft de stad zelfs een haven, wat betekent dat watervervoer een rol speelt.

Meer informatie over Stuttgart

Wijn en bier zijn belangrijke aspecten van de cultuur in Stuttgart, wat duidelijk terug te zien is in het uitgaansleven. Er is een breed aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Stuttgart is tevens een Europese bakermat van de auto-industrie, wat de naam Mercedes-Benz Arena verklaart. Er zijn verschillende automusea te bezoeken in de stad, zoals die met klassieke Mercedesmodellen uit vervlogen tijden.