Allianz Arena

De Allianz Arena heeft tijdens het toernooi ruimte voor iets meer dan 70.000 toeschouwers en is daarmee het op één na grootste stadion. Er is echter een kans op kleine aanpassingen aan het stadion waardoor er net iets meer toeschouwers kunnen plaatsnemen. Dit moet nog worden bevestigd. Het stadion is normaal gesproken de thuisbasis van Bayern München en is daardoor het decor van grote Champions Leaguewedstrijden. München heeft dus al behoorlijk wat internationale ervaring. Bovendien was het stadion ook al één van de gaststadions van het WK van 2006.

De wedstrijden

Hoewel het speelschema nog niet bekend is, lijkt het erop dat München een belangrijke rol zal spelen tot aan het einde van het toernooi. Zo is er bijvoorbeeld een flinke kans dat er een halve finale gespeeld gaat worden. Er is zelfs een kleine kans dat dit stadion de gastheer van de finale zal zijn, al gaat die eer waarschijnlijk naar Berlijn. De Duitse nationale ploeg speelt hier zo nu en dan, maar tijdens dit Europees Kampioenschap lijkt het wel zeker dat het team vaker in dit stadion in actie zal komen.

Verkeer en vervoer

München is gemakkelijk te bereiken vanuit heel Europa, met één luchthaven in de stad en twee in de directe omgeving. Ook met de trein is München goed bereikbaar. Het Hauptbahnhof is van hoge kwaliteit. Het openbaar vervoer in München, bestaande uit de U-Bahn, S-Bahn en de stadstrams, worden gezien als één van de beste van heel Europa. Ondanks de omvang van München en de omliggende steden, met een totale bevolking van 2,6 miljoen mensen, verloopt het vervoer er altijd soepel. Dit zal tijdens het EK ongetwijfeld een groot voordeel zijn.

Meer informatie over München

München heeft veel te bieden voor zijn bezoekers. De stad heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om goed eten en drinken en het nachtleven van de stad is ook zeer aan te bevelen. Hoewel München op veel gebieden de tweede stad van Duitsland is, kun je je hier vermaken alsof het de eerste stad van het land is. Voor wat familievermaak tussen de wedstrijden door, kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de dierentuin of het permanente circus.