Red Bull Arena

Sinds 2010 is de Red Bull Arena de trots van Leipzig. Tijdens internationale wedstrijden verandert de naam vaak naar RB Arena, een omschakeling die zeer waarschijnlijk ook in 2024 zal plaatsvinden. Voordat het zijn huidige naam kreeg, stond het stadion bekend als Zentralstadion, de naam waaronder het deel uitmaakte van het WK 2006. Met een capaciteit van 49.539 toeschouwers is de RB Arena het tweede kleinste stadion van het EK 2024. Tijdens het WK 2006 werd het vanwege zijn grootte gebruikt voor de eerste en tweede ronde wedstrijden. Nederland hield hier toen zijn allereerste wedstrijd tegen Servië en Montenegro.

Wedstrijdschema in RB Arena voor EK 2024

Net zoals in 2006 zal de RB Arena, als een van de kleinere stadions, waarschijnlijk gastheer zijn voor de vroege fase wedstrijden tijdens de EK 2024. Het is te verwachten dat er vijf of zes groepswedstrijden en mogelijk eerste knock-outronde wedstrijden zullen worden gespeeld. Desalniettemin hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de wedstrijden. Tijdens het WK 2006 speelden voetbalgrootmachten zoals Nederland, Spanje, Frankrijk en Argentinië in de RB Arena. Er is dus een goede kans dat we ook in 2024 enkele topwedstrijden in Leipzigs RB Arena zullen zien.

Verkeer en vervoer

Leipzig heeft zijn aanzienlijke verkeersnetwerk te danken aan zijn aloude status als belangrijk transportknooppunt sinds de middeleeuwen. De stad is gemakkelijk bereikbaar over de weg, hoewel het vanuit Nederland een aanzienlijke reis zou zijn. Binnen de stad biedt Leipzig een uitstekend openbaar vervoersnetwerk, centraal georganiseerd rond een modern en groot treinstation dat zelfs een drielaags winkelcentrum bevat. Meer dan 1,2 miljoen mensen maken gebruik van het OV-netwerk Leipzig/Halle, wat getuigt van zijn efficiëntie. Fietsliefhebbers zijn ook welkom, aangezien de stad veel ruimte biedt voor fietsers.

Meer informatie over Leipzig

Leipzig is een unieke smeltkroes van verschillende historische tijdperken, van zijn invloedrijke rol in de middeleeuwen tot de duidelijke stempel van het Oostblok. Sinds de val van de Muur is het de snelst ontwikkelende Oost-Duitse stad. Bezoekers kunnen een duik nemen in verschillende tijdperken, allemaal vermomd als delen van de stad. Naast de dauwende voetbalkoorts is Leipzig een ontspannende locatie met een indrukwekkende lokale keuken. Dit maakt het de perfecte bestemming voor bezoekers tijdens de EK 2024.