Het 'Müngersdorfer Stadion'

Het stadion, officieel bekend als het RheinEnergy Stadion, zal waarschijnlijk zijn oorspronkelijke naam - 'Müngersdorfer Stadion' - tijdelijk terugkrijgen tijdens het EK 2024. Als een van de oudste stadions ter wereld dat nog in gebruik is, zal het tijdens het Europees kampioenschap al meer dan een eeuw oud zijn, opende in 1923. Dit staat in scherp contrast met de meeste andere stadions die voor het toernooi worden gebruikt. Het werd in de jaren zeventig aanzienlijk gerenoveerd en licht uitgebreid, waardoor het tijdens het toernooi plaats biedt aan 49.827 toeschouwers.

EK 2024 wedstrijden in Keulen

Het lijkt erop dat Keulen een van die steden is die worden geselecteerd voor grote voetbaltoernooien vanwege de noodzaak van vele locaties om alle wedstrijden te kunnen onderbrengen. Keulen zal waarschijnlijk alleen in de eerste ronde een rol spelen. De poulewedstrijden zullen in dit stadion worden gespeeld. Of er nog ruimte beschikbaar is na deze fase is onduidelijk. Met zeven grotere stadions zouden alle knock-outwedstrijden na de poulefase kunnen worden gespeeld, maar het definitieve wedstrijdschema moet nog worden bevestigd.

Verkeer en vervoer 

Als het om vervoer gaat in Keulen, is het raadzaam om te kiezen voor de aangeboden diensten zoals bussen en taxi's. Fietsen en lopen worden vanwege de stadsstructuur minder aangemoedigd. De stad is echter rechtstreeks bereikbaar vanuit Amsterdam via de TGV, Thalys en ICE treinnetwerken. Dit is zeker een voordeel.

Meer informatie over Keulen

Een bezoek aan Keulen betekent meer dan alleen voetbal. Zorg ervoor dat je tijd inruimt om enkele van de talrijke musea te bezoeken die de stad rijk is. Gezien de lange geschiedenis van de stad is er veel bewaard gebleven en er is onmiskenbaar een groot historisch aanbod om te verkennen. Of het nu gaat om de geschiedenis van de mensheid, kunstgeschiedenis, of andere onderwerpen, er zijn talloze mogelijkheden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.