Speelschema van Glasgow op ek 2020

In totaal zal Glasgow op ek 2020 vier wedstrijden organiseren. Hier zit deze keer geen finale tussen, maar wel een achtste finale. De andere drie wedstrijden behoren tot de groepsfase. Volgens de oude planning zouden deze wedstrijden achtereenvolgend op 15 juni, 19 juni, 23 juni en 30 juni gespeeld worden, maar door de huidige Coronasituatie worden deze wedstrijden verplaatst. Wellicht vinden ze op precies dezelfde datum plaats, maar dan een jaar later. Dit wordt in ieder geval nog bekend gemaakt. De landen die in Glasgow op ek 2020 de groepsfasewedstrijden zullen spelen zijn Tsjechië, Kroatië en de winnaar van play offs groep C (Schotland, Israël, Noorwegen of Servië). Ook Engeland hoort bij deze poule, alleen speelt het Engelse elftal zijn wedstrijden in Londen. 

Hampden Park

Hampden Park was ooit het grootste voetbalstadion op aarde. Er konden toen ongeveer 150 duizend toeschouwers plaatsnemen. Intussen is de capaciteit aangepast en verminderd tot ruim 50 duizend toeschouwers, waardoor het stadion qua capaciteit niet meer tot de grootsten behoort. Het stadion heeft in 1960 en 2002 een Champions League-finale georganiseerd, wat het een van de weinige stadions maakt die twee Champions League-finales hebben voorbereid. Volgens ons is Hampden Park wel een goede keuze als speellocatie voor ek 2020, aangezien het veel ervaring heeft met belangrijke wedstrijden.

Vervoer in Glasgow

In Glasgow zijn er genoeg manieren om jezelf te vervoeren. Voor lange afstanden kan je bijvoorbeeld de bus, metro of trein nemen. Wil je een avontuur beleven? Verken de stad dan te voet en ervaar de gezellige straten.