Arena AufSchalke

Normaal gesproken is de Arena AufSchalke de thuisbasis van Schalke 04, die deelneemt aan de wedstrijden in de Bundesliga en Europa. Het stadion, dat plaats biedt aan 54.740 toeschouwers, is qua grootte het vierde grootste stadion van dit toernooi, na Berlijn, München en Dortmund. De Arena AufSchalke heeft een rijk verleden van het hosten van sportevenementen, van de honderdste speedway grand prix tot het WK IJshockey in 2010. Daarnaast was het tijdens het WK van 2006 het gastheer van verschillende voetbalwedstrijden, voornamelijk in de eerste ronde.

Wedstrijden in Gelsenkirchen

Net als bij het hele toernooi is het nog steeds onduidelijk welke wedstrijden precies in de Arena AufSchalke gespeeld zullen worden. Het moge echter duidelijk zijn dat er veel groepswedstrijden zullen plaatsvinden. De rol van Gelsenkirchen in de latere fasen van het toernooi is nog onzeker. Dit hangt mede af van de grotere capaciteit van het nabijgelegen Westfalen Stadion in Dortmund. Net als tijdens het WK 2006 lijkt het erop dat de wedstrijden in de latere fasen van het toernooi gelijkmatiger over het land verdeeld zullen worden, wat nadelig kan uitpakken voor Gelsenkirchen als speelstad.

Vervoer en verkeer 

Ondanks de grootte van de Arena, is Gelsenkirchen zelf niet zo groot met 24 grotere steden in Duitsland. Toch biedt de stad uitstekend openbaar vervoer, waaronder een regionaal tramnetwerk dat verschillende kleinere steden in de regio verbindt. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Voor Nederlandse fans is een ander pluspunt dat Gelsenkirchen gemakkelijk bereikbaar is per auto, met verschillende belangrijke snelwegen in de nabijheid.

Meer informatie over Gelsenkirchen

Hoewel de omvang van Gelsenkirchen niet enorm is, is er genoeg te zien en te doen. Er is tal van erfgoed te ontdekken in en rond de stad, ideaal voor sightseeing. Bovendien is er ook veel prachtige natuur om te bezoeken en van te genieten. Het feit dat het EK 2024 in de zomer wordt gespeeld, is een extra voordeel voor diegenen die ervan houden om buiten te zijn en te genieten van natuurlijke schoonheid.