Het Waldstadion

Het stadion in Frankfurt is bekend onder twee namen. Het draagt officieel de naam Commerzbank-Arena, maar wordt veelal nog steeds aangeduid met de naam Waldstadion - gegeven in 1925. Hoewel het de kleinste arena is voor het EK 2024, biedt het nog steeds plaats aan maar liefst 48.387 toeschouwers. Het Waldstadion fungeerde als locatie voor de Wereldbekers van 1974 en 2006. Tevens was het de gastheer van de finale van de Confederations Cup in 2005. Het voetbalstadion speelt dus een vitale rol in internationaal voetbal.

De wedstrijden in Frankfurt

Het is niet erg waarschijnlijk dat Frankfurt de finale of de halve finales van EK 2024 zal hosten, voornamelijk vanwege de kleinere capaciteit van het stadion. Echter, het lijkt erop dat er gegarandeerd ongeveer vijf wedstrijden in de eerste ronde zullen plaatsvinden.

Verkeer en vervoer

Het metrosysteem in Frankfurt is uitgebreid, met 9 U-Bahn- en 9 S-Bahn-lijnen bedienend de stad en naburige buitenwijken. Tien tramlijnen en een uitgebreid netwerk aan dag- en nachtbussen vormen een structureel openbaar vervoerssysteem in de stad. Opmerkelijk is dat het stadion is voorzien van een eigen station, wat een belangrijk knooppunt is binnen het lokale openbaar vervoer. Hoewel het stadion qua omvang de kleinste is, staat het hoogste op de lijst qua bereikbaarheid. Dit aspect heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de keuze voor Frankfurt.

Meer informatie over Frankfurt

Wist je dat Frankfurt vaak 'de groene stad' wordt genoemd? Meer dan 50% van het stadsgebied kan als groen worden beschouwd. Dit komt ongetwijfeld door de unieke mix van natuur en stadsleven. Aan de andere kant heeft de stad ook een skyline vol wolkenkrabbers in het zakelijke district. Frankfurt is tenslotte op zakelijk gebied het centrum van het land. De bijzondere architectuur die deze tegenstellingen tot stand brengen, maakt de stad absoluut een bezoek waard.