Merkur Spiel-Arena

De Merkur Spiel-Arena, die sinds augustus 2018 zo wordt genoemd, heeft sinds zijn constructie tussen 2002 en 2004 reeds verschillende namen gehad. Tijdens de wedstrijden van Fortuna Düsseldorf kunnen normaal gesproken zo'n 54.000 mensen genieten van de ambiance in het stadion. Echter zullen dingen verschillen bij het EK 2024. Dit komt onder andere doordat Düsseldorf in normale situaties staanplaatsen toelaat, echter is dit niet toegestaan tijdens het EK. Daarom kunnen er maar 51.000 toeschouwers plaatsnemen in de arena om de EK-wedstrijden te bewonderen. Het stadion heeft ruime internationale ervaring, het heeft al gastheer gespeeld voor wedstrijden van zowel Duitsland als Portugal.

De wedstrijden

Het type wedstrijden die gespeeld zullen worden in dit stadion is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het stadion gastheer zal zijn voor groepswedstrijden in de eerste ronde. Daarnaast lijkt het eveneens waarschijnlijk dat het stadion één of twee wedstrijden in de tweede ronde of kwartfinales zal krijgen. Het stadion zou niet te hoog moeten mikken, aangezien er maar liefst 6 grotere stadions ingezet worden tijdens het EK 2024.

Verkeer en vervoer

Trams en metro's zijn goed georganiseerd in Düsseldorf en bieden de mogelijkheden om de hele stad te bereiken, aan beide zijden van de Rijn. Daarnaast bedienen talrijke buslijnen andere delen van de stad.Bovendien rijden er meer dan 1.300 taxi's rond in de stad, die gemakkelijk te gebruiken zijn. Daardoor wordt het makkelijk om de stad te ontdekken. De binnenstad is ook goed te verkennen te voet. Vanuit het centraal station bereik je makkelijk het stadscentrum. Als je dit centrum doorkruist kom je bij de Rijn uit.

Meer informatie over Düsseldorf

Düsseldorf heeft, net zoals andere Duitse steden, een unieke kijk op het brouwen van bier. Dit heeft geleid tot hun specifieke Altbier. Het brouwen van dit traditionele bier heeft een centrale plek in de stad, en je kan er bijpassend van het bier genieten in het aangrenzende café. De stad staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, iets wat vele Nederlandse bezoekers kunnen bevestigen. Rond de wedstrijden zal er dus genoeg te doen zijn voor geïnteresseerden die de stad bezoeken.