Wedstrijdenschema van Dublin op ek 2020

In totaal zal Dublin op ek 2020 vier wedstrijden organiseren. Van deze vier wedstrijden zijn er drie groepsfasewedstrijden en één achtste finale. Volgens de oude planning zouden deze wedstrijden op 15 juni, 19 juni, 24 juni en 30 juni gespeeld worden, maar door het Coronavirus zal de planning hoogstwaarschijnlijk veranderen. Wel is zeker dat de wedstrijden in juni 2021 gespeeld worden. De landen die in Dublin de groepsfasewedstrijden zullen spelen zijn Zweden, Polen, en de winnaar van play offs groep B (Bosnië en Herzegovina, Noord-Ierland, Slowakije of Ierland). Spanje behoort ook tot deze poule, maar zal de wedstrijden in de Spaanse stad Bilbao spelen. Naast de groepsfasewedstrijden vindt er ook een achtste finale in Dublin plaats. Wie hier zullen spelen is nog niet duidelijk.

Dublin Arena

De Dublin Arena is vergeleken met andere stadions vrij nieuw. De bouw van het stadion begon in 2007, waarna de stad in 2010 al geopend werd. In totaal biedt de Dublin Arena plek voor minstens 50 duizend toeschouwers. Het stadion wordt daarbij niet alleen voor voetbal gebruikt, maar regelmatig ook voor rugby. Qua organisatie zal het vast soepel verlopen, aangezien het stadion ook een Europa League finale heeft georganiseerd. 

Dublin als hoofdstad

Als Ierse hoofdstad is Dublin al vele jaren populair onder de toeristen. Het trekt elk jaar dan ook miljoenen toeristen van over de hele wereld. In de stad is ook genoeg openbaar vervoer aanwezig, Bussen, treinen en trams zijn hier allemaal te vinden. Natuurlijk kan je stad ook te voet verkennen, wat waarschijnlijk veel leuker is. We zijn benieuwd hoe Dublin het op ek 2020 verder zal doen.