Signal Iduna Park (Westfalenstadion)

Het Westfalenstadion, tegenwoordig bekend als Signal Iduna Park, heeft de status van een van Europa's meest iconische stadions, voornamelijk dankzij de intimiderende sfeer die de 'Gelbe Wand' (Gele Muur) achter het doel creëert tijdens thuiswedstrijden van thuisclub Borussia Dortmund. De fanatieke fans zullen tijdens het EK niet aanwezig zijn, maar de deelnemende landen krijgen de kans om dezelfde krachtige dynamiek te bedienen door het positioneren van hun supporters op dit belangrijke deel van het stadion. Het stadion kan tijdens toernooimatchen in totaal 65.849 toeschouwers ontvangen.

Wedstrijden in Dortmund

Op basis van het record van vorige toernooien die hier werden gehouden, zoals de wereldbeker van 1974 en 2006, zal het stadion tot in de laatste fasen van het toernooi een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld in 2006 werd de halve finale tussen Duitsland en Italië hier gespeeld. De exacte rol van het stadion in het EK 2024 is nog niet bekend, maar groepswedstrijden en een tweede ronde lijken vast te staan. Of er een kwartfinale of halve finale zal zijn, blijft afwachten tot de bekendmaking van het speelschema door de organisatoren. Dit zal de status van het stadion tijdens het toernooi onthullen.

Verkeer en vervoer

Dortmund is een prominent verkeersknooppunt in Europa en is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar per auto voor fans die een kaartje kunnen bemachtigen. Dankzij de grote industriële geschiedenis kan ook het spoorvervoer van hoge kwaliteit worden aangeboden.Binnen de stad wordt uitstekend openbaar vervoer geboden. Daarnaast hebben diensten op het gebied van autodelen en autohuur een sterke positie in de stad.

Meer informatie over Dortmund

Dortmund gaat veel verder dan voetbal. Het is een zeldzame Duitse stad waar architectuur door de eeuwen heen bewaard is gebleven, ondanks de talrijke oorlogen die er tot de vorige eeuw hebben plaatsgevonden. Het culturele leven van de stad wordt verder verrijkt door festivals en musea, en ook voor natuurliefhebbers is Dortmund een waar genot.