Wedstrijdschema van Boekarest op ek 2020

Op het Europees kampioenschap voetbal van 2020 zal Boekarest in totaal vier wedstrijden voorbereiden. Het totaal bestaat uit drie groepsfasewedstrijden en één achtste finale. Volgens de oude planning zouden deze wedstrijden op 14 juni, 18 juni, 22 juni en 29 juni gespeeld worden, maar door de virusuitbraak is het niet meer zeker te zeggen wanneer deze wedstrijden in 2021 zullen plaatsvinden. Wel zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde poule beginnen in Boekarest. Tot deze poule behoren Nederland, Oekraïne, Oostenrijk en een winnaar van de play offs (mogelijk Roemenië zelf). Ook zal Boekarest op ek 2020 een spannende achtste finale organiseren.

Arena Nationala

De Arena Nationala is een vrij nieuw stadion, aangezien het pas in 2011 is geopend. Hoewel negen jaar in het algemeen best veel is, valt dit voor stadions wel mee. Het stadion van Chelsea bestond bijvoorbeeld al rond 1870. De Arena Nationala biedt plaats voor ruim 55 duizend toeschouwers en beschikt over een verschuifbaar dak. Er heeft in dit stadion ook een Europa League plaats gevonden, dus wat organisatie betreft zal het vast wel goed komen.

Vervoer in Boekarest

Jezelf verplaatsen in Boekarest is geen probleem. Er zijn genoeg bussen, treinen en taxi's aanwezig om jezelf kilometers verder te brengen. Mocht je dichterbij het stadion een hotel geboekt hebben? Dan kan je natuurlijk ook te voet een wedstrijd bezoeken. De straten van Boekarest zitten vol gezelligheid en lekker eten, dus neem zeker eens een kijkje!