Pandemie zorgt voor chaos

Helaas was niets minder waar. De wereld kreeg te maken met een gebeurtenis die niemand zich voor ogen had kunnen houden. Een pandemie brak uit en ineens was het totale chaos. Er kwam een virus dat zich snel verspreidde over heel de wereld, genaamd Corona. Het duurde even voordat Europa slachtoffer werd, maar eenmaal hier aangekomen ging het snel. Er moesten allerlei maatregelen komen. Mensen moesten thuis blijven, scholen gingen dicht, restaurants moesten gesloten blijven.

Gevolgen voor het voetbal

Ook voetbal moest consequenties ervaren van dit hardnekkige virus. Al snel werden verschillende competities stil gelegd als gevolg van het virus. De ene na de andere competitie werd stopgezet. Toen kwam de vraag tot stand: ‘Hoe verder met het Europees Kampioenschap voetbal?’ Kort nadat het virus ging opleven in Europa kwam er een crisisberaad bij de UEFA om antwoord te geven op deze vraag. Op 17 maart 2020 werd besloten dat het EK een jaar uitgesteld zou worden. De datum die tot op heden nog staat is 11 juni tot 11 juli 2021. Door het uitstellen van het EK zijn sommige Europese competities nog uitgespeeld op een later tijdstip, waaronder de Champions League.

Uitstellen EK

Het uitstellen van het EK brengt een aantal gevolgen met zich mee. Om te beginnen hadden mensen al tickets gekocht voor het toernooi dat in verschillende landen gaat plaatsvinden. Dit is opgelost door middel van de tickets te verlengen tot en met 2021. Wie tickets had gekocht voor het EK in 2020 behoudt het recht deze wedstrijden te bezoeken in 2021. Ook kunt u uw geld terugvragen als het niet meer mogelijk is om de wedstrijden te bezoeken.

Er stonden ook een aantal andere evenementen op de planning voor de zomer van 2021, waaronder het EK voor vrouwen en het WK voor clubteams. Deze zullen verplaatst worden naar een later tijdstip om zo ruimte te maken voor het Europees Kampioenschap voor mannen.

Terug naar Nieuws