Wereldwijde respons op EK 2024 ticket verkoop

De 2024 UEFA Europese Voetbalkampioenschap, gehouden van 14 juni tot 14 juli in Duitsland, heeft een verbluffende uitdrukking van wereldwijde aandacht getrokken, met meer dan 20 miljoen ticketaanvragen van fans over de hele wereld. De ticketapplicatieperiode, die eindigde op 26 oktober, had ruim 1,2 miljoen beschikbare kaarten. Dankzij een gebruiksvriendelijk en open proces en ticketprijzen vanaf slechts € 30, was de reactie van fans overweldigend.

Gegevens van de eerste fase kaartverkoop

Tussen 3 en 26 oktober 2023 werden meer dan 20 miljoen ticketaanvragen ontvangen uit 206 landen tijdens de eerste verkoopfase. Alleen al in de eerste 24 uur waren er 7,8 miljoen aanvragen. Niet verrassend, gezien hun thuisvoordeel, vormden de Duitse fans 65% van de aanvragen, gevolgd door Engeland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk. Ondertussen toonden internationale fans enthousiasme om verschillende gaststeden te verkennen, en vroegen gemiddeld tickets aan voor drie verschillende locaties.

Van buiten Europa kwamen de meeste aanvragen uit de VS, Canada, Australië, China en Mexico - landen die samen meer dan 525.000 tickets aanvroegen. De felbegeerde finale, de openingswedstrijd met gastland Duitsland, en de twee andere groepsfase wedstrijden waarbij Duitsland betrokken was, trokken de grootste interesse van alle 51 wedstrijden. Voor de finale alleen al, die gepland staat voor 14 juli 2024 in het Olympiastadion Berlijn, werden een verbazingwekkende 2.295.665 tickets aangevraagd – 33 keer de capaciteit van het stadion. De openingswedstrijd in München op 14 juni 2024, ontving ruim 1.408.000 aanvragen – ongeveer 21 keer de locatiecapaciteit. Gemiddeld vroeg elke fan om 13 tickets.

Toewijzing van EK 2024 Tickets

Uiterlijk op 14 november zullen de gelukkige winnaars informatie ontvangen. Alle 51 wedstrijden tickets worden begin november toegewezen via een loterij, en succesvolle aanvragers zullen hun betaling moeten bevestigen om hun tickets veilig te stellen. Niet-verkochte tickets zullen opnieuw in verkoop gaan, en fans die in de eerste verkoopfase geen geluk hadden, krijgen als eerste kans om te kopen op basis van hun loterij-rangschikking. De volgende kans om EK 2024 tickets aan te vragen zal zijn na de laatste loting op 2 december 2023, wanneer via de 21 gekwalificeerde nationale verenigingen een miljoen tickets beschikbaar zullen worden gesteld aan fans.

Terug naar Nieuws