Voorspelling prijzengeld EK 2024

De exacte prijzenpot voor het EK 2024 voetbal in Duitsland is nog onbekend, maar met een blik op de geschiedenis, zal het toernooi de winnaar waarschijnlijk een vorstelijke som van ongeveer 28 miljoen euro opleveren. Het totale prijzengeld dat de teams onderling zullen verdelen, zal rond de 350 miljoen euro bedragen, een stijging ten opzichte van de prijzenpotten van 331 miljoen in 2021 en 301 miljoen in 2016.

Verdeling van prijzengeld

Bij elk EK-evenement ontvangt elke deelnemende natie vermoedelijk minstens 9 miljoen euro aan startgeld. Naarmate teams verder komen in het toernooi, nemen de prijzen toe: een groepsoverwinning levert een extra miljoen euro op, terwijl het bereiken van de achtste finales een bonus van 1,5 miljoen euro betekent. Een overwinning in deze ronde verhoogt dit bedrag vervolgens met 2,5 miljoen euro.

Terugblik op prijzengeldverdeling tijdens EK 2021

Terugkijkend op het EK 2021, kreeg elk land 9,25 miljoen euro aan startgeld, met extra premies voor geslaagde wedstrijdresultaten en de voortgang door de verschillende fasen van het toernooi. De hoogste beloning was 8 miljoen euro, exclusief voor de winnaar van het toernooi. Daarmee kwam de totale prijzenpot voor de kampioen van 2021 op maar liefst 28 miljoen euro.

Terug naar