Kansen en voorspellingen

De teamindeling voor de groepsfase van het EK heeft Nederland in groep D verbonden met Frankrijk – waar het tijdens de kwalificatie al twee keer eerder tegen speelde – en met Oostenrijk en de play-off winnaar uit de groep Polen, Estland, Wales en Finland. Hoewel de loting lijkt mee te vallen voor Oranje, zijn alle ogen op Frankrijk gericht als de verwachte winnaar van groep D. Dit is ook weerspiegeld in de kansen die de bookmakers toekennen: Frankrijk heeft 1.58 odds om te groeperen. Echter, mocht Frankrijk de groep winnen, dan is het aan Nederland de taak tweede te worden, waar det kans op plaatsing in de klopfase van het toernooi verzekerd is. Nederland heeft 3.75 odds om te groeperen tegen 9.00 voor Oostenrijk.

Als Nederland tweede wordt, zal het moeten uitkomen tegen de tweede uit poule E in de achtste finale – een groep met België, Slowakije, Roemenië en de play-off winnaar uit de groep met IJsland, Israël, Oekraïne en Bosnië en Herzegovina. Op basis van de aanname dat België winnaar zal worden van poule E, lijkt een achtste finale tegen één van de andere landen een haalbare horde voor Oranje. Wat de online casino’s en betting agencies betreft, zal Oranje zich naar de kwartfinales strijden.

Inzetten en voorspellingen van bookmakers

Echter, Nederland wordt door de bookmakers als achtste favoriet voor de uiteindelijke overwinning op het EK geplaatst, wat volgens hen zorgt voor een exit in de kwartfinales. Aangenomen wordt dat Nederland dan moet uitkomen tegen Portugal. Volgens de bookmakers hebben Engeland en Frankrijk de grootste potentie om EK-kampioen te worden. Inzetten op één van deze landen zal bij winst x4.5 uitbetaald worden. Voor degenen die op Nederland als Europees kampioen willen inzetten, zal iedere euro uitbetaald worden met de factor 19 indien Koeman’s team onverwacht de titel wint – met een rendement van €190.- op een inzet van €10,-. Albanië wordt door de bookmakers als minst favoriet betracht, met betting odds van 301.00 voor hun eerste Europese titel.

Terug naar