Interesse van Barcelona is niet nieuw

Barcelona had al vaker interesse getoond in toen nog de bondscoach van het Nederlands Elftal. Koeman was echter vastberaden eerst het EK met Nederland te spelen om vervolgens te kijken waar zijn toekomst lag. Uiteindelijk ging het EK niet door in verband met het coronavirus, deze werd verplaatst naar 2021. Barcelona ontsloeg ondertussen in de zomer van 2020 Setién als coach. Hierdoor werd Koemand wederom benaderd door Barcelona om hoofdcoach te worden.

Keuze voor de droomclub van Koeman

Voor Koeman was deze keer de keuze makkelijk gemaakt. Barcelona was altijd al zijn droomclub om te trainen en dit zou wel eens de laatste kans kunnen zijn om die droom te vervullen. Hij koos er dus voor om coach van Barcelona te worden en het bondscoachschap achter zich te laten. Hij gaf als reden dat we allemaal in onzekerheid leven. Zo is het nooit zeker of het EK in 2021 wel door kan gaan. Hij was bang dat dit de laatste kans was om coach van Barcelona te worden.

Veel kandidaten voor de bondscoach positie

Na het vertrek van Koeman was het dus de taak om een nieuwe geschikte bondscoach te vinden. Dit werd nog een heel gedoe. Heel Nederland bemoeide zich ermee. De ene vond dat Henk ten Cate bondscoach moest worden, terwijl een ander Louis van Gaal geschikter vond. Er waren genoeg kandidaten die het wel wilde doen, maar niet gevraagd werden. Ook werden een aantal trainers gevraagd die het juist niet wilde.

Nieuwe bondscoach: Frank de Boer

Uiteindelijk na veel commotie rondom de nieuwe coach, werd uiteindelijk Frank de Boer aangesteld als de nieuwe bondscoach. Hier waren de meningen flink over verdeeld. Aangezien hij bij zijn laatste 3 clubs ontslagen is. Andere zeggen weer dat hij wel goed met Nederlandse spelers om kan gaan, omdat hij 4 keer kampioen is geworden met Ajax. Het enige wat je als voetballiefhebber nu nog kan doen is afwachten en hopen dat het goed uitpakt. Met oog op het EK van 2021 is het dus afwachten hoe het Nederlands Elftal er voor gaat staan nu er een coachwissel heeft plaatsgevonden.

Terug naar Nieuws