Olympia Stadion

Het Olympia Stadion, dat in Berlijn staat sinds 1916, kreeg zijn huidige naam in 1936. Het EK 2024 is hierbij niet het eerste voetbaltoernooi dat hier zal plaatsvinden. Het eerste toernooi in het stadion was het Olympische voetbaltoernooi van 1936. Ook de WK's van 1974 en 2006 en het EK van 1988 werden deels in dit stadion gespeeld. De Champions Leaguefinale van 2015 was tevens te zien in dit stadion. Het is de thuisbasis van Hertha BSC en jaarlijks wordt de Duitse bekerfinale hier gespeeld. Met 74.461 zitplaatsen is het het grootste stadion van het EK 2024.

Verkeer en vervoer 

Berlijn is een stad waar auto rijden niet erg populair is, in feite is het de Europese hoofdstad waar autorijden het minst populair is. Er rijden echter meer dan 7.000 taxi's rond in de stad. Daarnaast is er een uitstekend bus- en metronetwerk beschikbaar. Bezoekers die tijd rondom de wedstrijden willen opvullen, kunnen dit ook goed te voet doen - de stad is hier uitermate geschikt voor. Recente trends laten ook een stijgende populariteit zien in gedeelde auto diensten en elektrische scooter verhuur in Berlijn.

Meer informatie over Berlijn

Berlijn heeft alles wat je mag verwachten van een moderne westerse stad. Er is volop amusement beschikbaar, vaak ook nog tegen betaalbare prijzen. Musea zijn bijzonder populair in de stad en ook het uitgaansleven is van een hoog niveau en relatief affordable. Berlijn is tevens gastheer voor talloze beurzen en congressen, waardoor er altijd wel iets te doen is, zelfs als er geen EK-wedstrijden op het programma staan.