Planning van Bakoe op ek 2020

Bakoe zal op het Europees kampioenschap in totaal vier wedstrijden organiseren. Dit zijn drie groepsfasewedstrijden en één kwartfinale. Deze worden in volgorde gespeeld op 13 juni, 17 juni, 21 juni en 4 juli. De landen die de groepsfasewedstrijden in Bakoe zullen spelen zijn Turkije, Wales en Zwitserland. Ook zullen hier twee landen strijden om een plek voor in de halve finale. Azerbeidzjan doet zelf niet mee aan het Europees kampioenschap, dus voor de bewoners van Bakoe rest alleen de vier wedstrijden van andere landen.

De stad Bakoe in Azerbeidzjan

Met ruim twee miljoen inwoners is Bakoe in Azerbeidzjan de grootste stad (en de hoofdstad) van het land. Voor Nederlanders is de hoofdstad wellicht niet zo bekend, maar voor toeristen is hier zonder twijfel genoeg te bekijken. Parken, monumenten, natuurgebieden, musea en natuurlijk de wedstrijden van ek 2020. Binnen de stad kan je eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer en de taxi. Het stadion bereiken zal dan ook niet zo een groot probleem zijn.

Het Olympisch Stadion van Bakoe

Het Olympisch Stadion van Bakoe is in 2015 geopend en omvat een capaciteit van bijna 70.000 zitplaatsen. Een stuk groter dus dan de Johan Cruyff arena. Hoewel het als stadion ook niet zo bekend is, heeft hier wel de finale van Europa League 2019 plaatsgevonden. Het stadion is dus zeer geschikt voor ek 2020 wedstrijden en zal de spelers hoogstwaarschijnlijk ook bevallen. Daarbij ligt het in de mooie stad Bakoe, dus ook voor toeristen is dit een aangename keuze.