Het Nederlands elftal is toch groepshoofd op het EK 2016

Bij de loting voor de kwalificatieronde voor het EK 2016 in Frankrijk heeft het Nederlandse elftal de status van groepshoofd weten te bemachtigen. 

Buiten Nederland zijn ook titelverdediger Spanje, Duitsland, Portugal, Engeland, Rusland, Griekenland en Bosnië-Herzegovina  benoemd als groepshoofd bij het EK 2016 in Frankrijk.  Dit is 23 februari bekend gemaakt door de UEFA. Nederland is door afgesloten televisiecontracten verzekerd van een poule met 6 landen. Opmerkelijk is dat België in geplaatst in groep 2. Ze waren namelijk benoemd als groepshoofd bij het WK van 2012. Bij de loting worden 9 groepen geformeerd. Bij iedere groep gaan de nummers 1 & 2 rechtstreeks door naar het EK, en dit geldt ook voor de beste nummer 3. De andere 8 nummers spelen in het najaar van 2015 in de play-offs om de overige 4 tickets.

Automatische kwalificatie voor Frankrijk

Frankrijk hoeft niet deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. Dat komt omdat Frankrijk het gastland is waar het EK 2016 gehouden wordt. Wel spelen ze enkele oefenwedstrijden tegen andere landen binnen het kwalificatietoernooi. Op die manier kunnen de Fransen toch nog ervaring op doen voor het grote toernooi. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats tussen september 2014 en oktober 2015.

888

888 is begonnen als een aanbieder van online casinospellen en games. Pas in 2008 namen ze deel aan h

Kluivert na WK niet meer assistent bij Oranje

In de navolging van bondscoach Louis van Gaal vertrekt ook de assistent bondscoach Patrick Kluivert

Unibet

In 1997 is het online-gokbedrijf Unibet geboren. Een Zweeds bedrijf dat zich grotendeels bezig houdt