Het Nederlands elftal is toch groepshoofd op het EK 2016

Bij de loting voor de kwalificatieronde voor het EK 2016 in Frankrijk heeft het Nederlandse elftal de status van groepshoofd weten te bemachtigen. 

Buiten Nederland zijn ook titelverdediger Spanje, Duitsland, Portugal, Engeland, Rusland, Griekenland en Bosnië-Herzegovina  benoemd als groepshoofd bij het EK 2016 in Frankrijk.  Dit is 23 februari bekend gemaakt door de UEFA. Nederland is door afgesloten televisiecontracten verzekerd van een poule met 6 landen. Opmerkelijk is dat België in geplaatst in groep 2. Ze waren namelijk benoemd als groepshoofd bij het WK van 2012. Bij de loting worden 9 groepen geformeerd. Bij iedere groep gaan de nummers 1 & 2 rechtstreeks door naar het EK, en dit geldt ook voor de beste nummer 3. De andere 8 nummers spelen in het najaar van 2015 in de play-offs om de overige 4 tickets.

Automatische kwalificatie voor Frankrijk

Frankrijk hoeft niet deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. Dat komt omdat Frankrijk het gastland is waar het EK 2016 gehouden wordt. Wel spelen ze enkele oefenwedstrijden tegen andere landen binnen het kwalificatietoernooi. Op die manier kunnen de Fransen toch nog ervaring op doen voor het grote toernooi. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats tussen september 2014 en oktober 2015.

Unibet

In 1997 is het online-gokbedrijf Unibet geboren. Een Zweeds bedrijf dat zich grotendeels bezig houdt

Euro Free Kick 2012

Ben jij de vrijetrappenspecialist van jouw voetbalteam?  Kijk dan nu ook of je ook de beste

William Hill

In 1934 is William Hill opgericht. Een bookmaker die tot op de dag van vandaag bekend staat als een